Patricija Crnkovič o EMP 2013

Strokovna žirija v sestavi Milko Šparemblek, Irek Mukhamedov, Tomaž Rode, Rosana Hribar in Maruša Vidmar je februarja odločila, da nas bo na evrovizijskem plesnem tekmovanju za mlade na Poljskem letos zastopala petnajstletna baletka in plesalka modernih plesov Patricija Crnkovič.

Tekmovanje se je v Gdansku odvijalo v drugi polovici junija. Takole pa je Patricija strnila vtise o tekmovanju za Plesno zvezo Slovenije:

"Zelo sem vesela, da sem imela možnost doživeti to čudovito izkušnjo in se udeležiti tekmovanja Evrovizijski mladi plesalci 2013 v Gdansku na Poljskem, ki je prekrasno mesto ob Baltiškem morju. Preživela sem fantastičen teden v družbi z vrhunskimi plesalci, s katerimi smo se odlično razumeli in se tudi spoprijateljili. Bili smo kot ekipa, kar se je tudi odražalo v našem skupinskem nastopu in v pohvalah, ki smo jih prejeli.

Organizacija je bila zelo dobra.  Predstavnik vsake države je imel svojo vodičko, ki je govorila njegov jezik in je usklajevala zadeve. Imeli smo zelo natrpan urnik, od jutra pa do poznih večernih ur, zato smo bili vsi plesalci kar utrujeni. Imeli smo veliko treningov in vaj in smo se morali hitro prilagoditi na okolje in koreografa, ustanovitelja skupine The Ballet Boyz Michaela Nunna in Williama Trevitta, ki sta cel teden delala z nami in nam sestavila skupinsko koreografijo.

Največja skrb vseh je bila, da se ne bi poškodovali, saj sem si jaz na treningu poškodovala stopalo. Na srečo smo imeli na voljo tudi fizioterapevta, ki me je hitro postavil na noge.

Treme pred samim nastopom nisem imela, saj smo imeli veliko vaj na odru že pred samim finalnim nastopom, pa tudi žirija  v sestavi Krzysztof Pastor, Nadia Espiritu in Cameron McMillan, je bila prisotna že na vajah.

S svojim nastopom sem zelo zadovoljna, saj mislim, da sem dala vse od sebe. V veliko pomoč in podporo mi je bil moj trener Mitja Popovski, ki sem mu neizmerno hvaležna.

Kljub temu, da sem bila najmlajša udeleženka, sem se odlično počutila v skupini, saj drži dejstvo da PLES NE POZNA MEJA!"

Posnetek nastopa ste si lahko ogledali na RTV SLO, fotografije pa si lahko ogledate v galeriji.

Patriciji iskreno čestitamo za odličen nastop in uspešno zastopanje Slovenije in slovenskega plesa. Čestitke pa gredo seveda tudi trenerju in koreografu Mitju Popovskemu.