Občina Domžale ponovno v znamenju plesa

Zadnji KV-R turnir pred odhodom na počitnice je potekal v športni dvorani OŠ Venclja Perka v Domžalah. Organizator, PK Urška Ljubljana se je s pripravo in dekoracijo športne dvorane izjemno potrudil in športno dvorano stilsko preuredili v prostor z ambientom, kjer so lahko tako tekmovalci, sodniki in gledalci resnično uživali. Tekmovanje se je pričelo s kvalifikacijskem delom turnirja. Preko 40 plesnih parov vseh kategorij razreda C in B se je uvodoma predstavilo in po končanem standardnem in latinskoameriškem delu je sledila podelitev priznanj in praktičnih nagrad nastopajočim. Prireditev se je nadaljevala s predtekmovalnim delom rating turnirja  Slovenske plesne lige za Pokal Slovenije, na katerega se je prijavilo preko  55 plesnih parov od mlajše mladinske pa vse do seniorske kategorije. Odmore so zapolnili plesni nastopi plesalcev in plesalk  zvrsti moderni tekmovalni plesi PK Urška Domžale. Hkrati pa je organizator je poskrbel, da so se lahko tako tekmovalci kot tudi gledalci v času tekmovanja osvežili s sadjem in okrepili s sladkim in/ali slanim pecivom.
 
Večerni del prireditve se je pričel v ritmu koračniče z mimohodom plesnih parov in predstavitvijo sodniške ekipe skupaj z delegatom in vodjo tekmovanja. Sledil je nagovor ravnateljice OŠ Venclja Perka, gospe Irene Vavpetič in predsednika sekcije SLP pri PZS, gospoda Hermana Tomažiča. Po odtvoritvi večernega dela se je tekmovanje nadaljevalo s finalnimi nastopi plesnih parov v standardnih in latinskoameriških plesih. Posebnost, ki je bila upoštevana v skladu s predpisanim protokolom je bila minutna predstavitev članskih plesnih parov tako v standardnemu (angleški valček) kot tudi v latinskoameriškemu plesu (rumba). Organizator je tudi poskrbel, da je zaključek tekmovanja izgledal resnično slavnostno. Na razglasitvi najboljših plesnih parov so bile medalje PZS podeljene na rdeči blazini s  slovenskimi narodnimi nošami, skupaj z diplomami PZS in pokali organizatorja ter praktičnimi nagradami. Prireditev se je zaključila s častnim plesom zmagovalnega plesnega para v članski kategoriji LA plesov, Damir Halužan in Anna Mashchyts in zahvalo povezavalke prireditve.
 
Podrobnejši rezultati so vam na voljo http://rezultati-plesna-zveza.strokahosting.net/ , medtem ko so vam fotografije na voljo na http://fotomesec.dlstudio.si/gallery2/main.php?g2_itemId=67880&g2_page=1