Največje plesno tekmovanje

Nova Gorica pripravljena na 3500 plesalcev, ki se bodo pomerili na državnem prvenstvu 2014

V Novi Gorici je že vse pripravljeno za največje plesno tekmovanje vseh časov, za skupno državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije 2014, na katerem se bo med 21. in 29. junijem v športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj v  treh plesnih tekmovalnih sekcijah – za standardne in latinskoameriške plese, za moderne tekmovalne plese in za rokenrol – v različnih starostnih kategorijah pomerilo kar 3500 plesalcev. Prvenstvo bo v soboto, 21. junija, ob 18. uri, uradno odprl novogoriški župan Matej Arčon, plesno znanje tekmovalcev pa bo v osmih dneh ocenjevalo blizu sto plesnih sodnikov.

Predstavnica organizacijskega odbora za pripravo državnega prvenstva Suzana Mlakar pravi, da je prvenstvo edinstven dogodek za Novo Gorico, ki je letošnje leto povrh vsega posvetila plesu, gre pa tudi za svojevrstno obeleževanje 60-letnice delovanja Plesne zveze Slovenije. Prvič v zgodovini namreč organizira skupno državno prvenstvo, na katerem bo med drugim moč občudovati elegantne gibe plesalcev standardnih in latinskoameriških plesov, energičnost hip hop in street plesalcev, plesno tehniko jazza in moderna, poskočnost stepa ter akrobatske vrline rokenrola. Nedvomno pa je državno prvenstvo vrhunec letošnje plesne sezone za množico mladih tekmovalcev, pri čemer bodo najboljši z državnega našo državo Slovenijo, ki jo uvrščajo med svetovne plesne velesile, zastopali na mednarodnih tekmah, med njimi na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Organizatorji  pričakujejo najmanj 5000 obiskovalcev, ti pa bodo morali za dnevno vstopnico odšteti po 5 evrov. Osemdnevna karta stane 15 evrov,  prebivalci Mestne občina Nova Gorica pa bodo zanjo odšteli le 5 evrov. Pri organizaciji so jim na pomoč priskočili številni, predvsem domači sponzorji, medijsko pokroviteljstvo nad dogodkom pa je prevzel najbolj bran regionalni dnevnik Primorske novice.

Tekme se bodo vsak dan začele v dopoldanskih urah s predtekmovanji, v večernem delu, praviloma od 18. ure naprej, pa se bodo po slovesnih mimohodih vseh plesalcev, odvijala finalna tekmovanja. Letošnje skupno državno prvenstvo bodo sklenili v nedeljo, 29. junija, zvečer z razglasitvijo novih državnih prvakov v  še zadnji plesni disciplini, v street dance showu.