Najboljši slovenski plesalci MTP zbrani v Šenčurju

SPOROČILO ZA JAVNOST

Ljubljana, 4. 6. 2013

V  Šenčurju pri Kranju se je v nedeljo (2. junija) končalo letošnje državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih. Tamkajšnja športna dvorana je tri dni dihala z ritmi show dancea in street dancea showa ter stepa, med seboj pa so se pomerile tudi mini produkcije in produkcije. Tokratno državno prvenstvo pod okriljem Plesne zveze Slovenije, na katerem se je zbral cvet najboljših slovenskih plesalcev, je poleg sekcije za moderne tekmovalne plese pri PZS organiziral Plesni klub Wolfy. V treh dneh se je na parketu zvrstilo več kot 1500 plesalcev iz 42 klubov, najboljši pa bodo kot člani državne reprezentance Slovenijo zastopali na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na mednarodnih tekmah in pokalih.

In kako letošnjo temovalno sezono ocenjuje predsednica sekcije za moderne tekmovalne plese pri Plesni zvezi Slovenije Fiona Johnson Kocjančič?
»Letošnja sezona je dokaz, da v Sloveniji ne primankuje plesnih talentov in odličnega strokovnega dela v plesnih šolah. Držim pesti, da bo slovenska plesna reprezentanca tudi v letošnji sezoni tako zelo uspešna na mednarodnih tekmovanjih zveze IDO. Prvo večje street tekmovanje nas čaka že prihodnji teden v Amsterdamu, kjer se bo odvijalo IDO evropsko prvenstvo v hip hopu, electric boogieju in break danceu,« pravi Fiona Johnson Kocjančič.

Rezultate si lahko ogledate tukaj: petek, sobota, nedelja.

Preglednica osvojenih medalj po klubih.

Za pokušino nekaj foto utrinkov fotografa Nikole Janušića, vse fotke z obeh DP pa kmalu v Fotogaleriji.