Najboljši plesalci stepa zbrani na SP v Riesi – Slovenci do 2 medalj

Svetovno prvenstvo v stepu za leto 2010 se je izteklo. V Erdgas Areni v nemški Riesi so se za naslove prvakov pomerili plesalci iz 24 držav s štirih kontinentov. Tekmovalo je 1400 plesalcev, Slovenijo jih je zastopalo 67 iz treh različnih klubov. Medalje so si priplesali le mladinci, in sicer srebrno in bronasto.

Kot prvi so s tekmovanjem zaključili pionirji, kjer smo imeli le eno predstavnico, in sicer med solistkami je Sara Jurkas Omerzo (PK Lukec) zasedla 13. mesto.

Naslednji dan so se pomerili mladinci. Solist Amadej Jankovič (PK Lukec) je zasedel 13. mesto, solistke pa so se razvrstile takole: Sara Živković (PK Bolero LJ) na 17. mesto, Tara Todič Curk (Društvo Kazina) na 21. mesto in Nuša Kancilja (PK Bolero LJ) na 27. mesto. Tekmovali so tudi trije pari, ki so si priplesali 18. – Sara Živković in Nuša Kancilja (PK Bolero LJ), 22. – Leda Krošelj in Brina Lukež (PK Lukec) ter 27. mesto – Lucija Koprivc in Katarina Kogej (PK Bolero LJ). Mala skupina Masquenada (Društvo Kazina) je tekmovanje zaključila na 13. mestu. Prve medalje pa smo se razveselili med trii, kjer so si Ajda, Tara in Arnika s koreografijo Sugarplum fairy (Društvo Kazina) priplesale bronaste medalje. Trio Waka waka (PK Lukec) in trio Stand by me (PK Bolero LJ) sta si razdelila 17. mesto. Mladinsko prvenstvo so zaključile formacije, kjer so plesalci formacije Pisalni stroj (Društvo Kazina) za las zgrešili najvišjo stopničko in si priplesali naslov podprvakov in srebrne medalje.

Zadnji dan je pripadel članom. Najprej smo stiskali pesti za solistke. Emanuela Senjor (Društvo Kazina) je osvojila 4. mesto in tako za las zgrešila stopničke, na odličnem 8. mestu je bila Ana Osojnik (Društvo Kazina), Klara Kancilja (PK Bolero LJ) pa je zaključila tekmovanje na 24. mestu. Solista sta si priplesala 10. – Luka Vodlan (PK Lukec) oz. 17. mesto – Matic Drakulič (PK Lukec). V finale sta se uvrstila tudi dva para. Brata Sebastijan in Luka Vodlan (PK Lukec) sta si priplesala 5. mesto, Emanuela Senjor in Maruša Avbelj (Društvo Kazina) 7. mesto, Eva Dajčman in Maša Horvat (PK Bolero LJ) pa 18. mesto. Med malimi skupinami smo navijali za dve skupini iz PK Bolero LJ: Slovenijo, ki je osvojila 11. mesto, in Kiss z osvojenim 14. mestom. V finalu osmih članskih formacij je stepala tudi formacija Bolera, ki si je s koreografijo Rubikova kocka priplesala 7. mesto

Na svetovnem pokalu za produkcije se je predstavila tudi produkcija Toy shop, ki je osvojila 4. mesto.