Nagrajenci PZS in ZPVUTS za leto 2012 so ...

V sredo, 30. januarja 2013 ob 19. uri sta Plesna zveza Slovenije in Združenje plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev v Festivalni dvorani v Ljubljani slavnostno podelila nazive »nagrajenec leta«. Priznanja so prejeli skupine, plesni pari in posamezniki, ki so v letu 2012 s svojimi tekmovalnimi dosežki največ prispevali k ugledu slovenskega tekmovalnega plesa doma in v svetu, za tekmovalne dosežke v preteklem letu.

Nagrajenci PZS za leto 2012 so:

URŠKA RUBIN (PK Zapleši si; lastna koreografija) – solistka leta (MTP)

JURE GOSTINČAR (Plesno društvo BPS Radovljica; lastna koreografija) – solist leta (MTP)

KLARA LAINŠČEK IN JAN RAVNIK (Društvo Kazina Ljubljana; koreografija Mitja Popovski) – dvojica leta (MTP)

Street Dance Show mala skupina Plesnega društva BPS Radovljica s koreografijo DR MARTIN'S ASYLUM koreografinje Monike Veselčić – mala skupina leta (MTP)

Street Dance Show formacija Plesnega društva BPS Radovljica s koreografijo LOVE CRIME koreografinja Monika Veselčić) – formacija leta (MTP)

Miha VODIČAR in Nadiya BYCHKOVA iz PK Pingi Maribor – plesni par leta (SLP)

Zoran PLOHL in Tatsiana LAHVINOVICH iz PK Urška Ljubljana – profesionalni par leta (WDSF PD)

Nagrajenca ZPVUTS sta:

Andrej ŠKUFCA in Melinda TÖRÖKGYÖRGY – profesionalni par (WDC)

Poleg naziva »nagrajenec leta« so bili podeljeni tudi bronasti, srebrni in zlati znaki za posamične vrhunske rezultate v preteklem letu, o katerih odločajo izvršni odbori posameznih sekcij in se podeljujejo tudi mladincem in seniorjem.

Prejemniki znakov PZS pa so: Matic Bizjak (Društvo Kazina), Sabina Pajmon (Društvo Kazina), Melani Mekicar (PK Bolero LJ), Brina Brodnjak (PK Bolero LJ), Kevin Mekicar (AGK Panter), Staša Tušar (PK Urška LJ), Arnika Matko Juvančič (Društvo Kazina), Nika Bolčič (PD BPS Radovljica), Gašper Kunšek (PD BPS Radovljica) (znaki sekcije MTP), Luna Vogrič in Jaka Vrevc Žlajpah (PK Briljantina), formacija Briljantina teens (PK Briljantina), Helena Gutnik in Miha Japelj (ŠPK AK-RO) (znaki sekcije RNR), Andraž Snoj in Olga Muravskaya (PK Fredi LJ), Marcel Vodenik in Naja Dolenc (PK Pingi MB), Jure Bergant in Ana Mesec (PK Urška LJ), Nino Kleindienst in Urška Bencak (PK Urška MS), Barbara in Vitam Kodelja (PK Pingi MB) (znaki sekcije SLP). Znaki so bili podeljeni tudi vsem nominirancem.

Prvič je PZS podelila tudi nagrado za FAIR PLAY. Prejela jo je plesalka Nika HORVAT (Društvo Kazina) za nesebično pomoč formaciji konkurenčnega kluba na svetovnem prvenstvu v show danceu.

Posebno priznanje PZS za promocijo plesne dejavnosti pa je ob koncu večera prejelo Združenje plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije. Ta je bila v letu 2012 še posebej poudarjena s postavitvijo doprsnega kipa plesnemu mojstru Adolfu Jenku v Ljubljani.

Fotogalerija na: Mediaspeed.