Nadaljujejo z državnim plesnim prvenstvom

Torek, 24. junij, je bil najdaljši dan letošnjega skupnega državnega plesnega prvenstva v Novi Gorici, številni obiskovalci pa so imeli priložnost videti resnično raznolikost plesnih zvrsti in športnega tekmovalnega plesa – od orientalskih plesov, prek show danca, standardnih in latinskoameriških plesov, pa do različnih stilov uličnega plesa in hip hopa, ki so jih koreografi združili v produkcijah. Slovenski plesalci, ki se borijo za medalje in čim boljšo uvrstitev na DP, pa niti na prazničen dan ne počivajo. Športna dvorana OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici danes, v sredo, 25. junija, pleše v disko in show dance plesih ter v rokenrolu.

Včerajšnji dan so najbolj zaznamovali Nika Mlakar (PD BPS Radovljica), ki je med članicami prepričljivo zmagala v klasičnih orientalskih in show orientalskih plesih, Tamara Borojević (PD BPS Radovljica) z enakima naslovoma državne prvakinje, vendar med mladinkami, mladinska show dance formacija PK Bolero Ljubljana s točko Biljard, iz istega kluba pa prihaja tudi zmagovala mladinska mala show dance skupina Inči. V mladinski kategoriji show dance duo sta slavila Neja Horvat in Kany Michel Obenga (PK Urška Ljubljana), prva pa je zmagala tudi med solistkami. Med produkcijami je šel naslov državnih prvakov v roke plesalcev PŠD Artifeks (Forgot about the mask), na državnem prvenstvu v kombinaciji desetih plesov pa sta po pričakovanjih in prepričljivo zmagala Miha Vodičar in Nadiya Bychkova (PK Pingi).
Državni prvaki so postali tudi Nina Vidic in Gašper Pregelj (PD BPS Radovljica) v folk orient duo člani, Plesni klub Nova Gorica Eyes of the desert v folk orient mala skupina člani, Ivana Paun (DŠAP Latino) folk orient članice, Lara Vidic (PD BPS Radovljica) folk orient mladinke, mini produkcija Dream big crew PK Evora Cerknica, orient mix mala skupina DŠAP Latino Turčija, Karin Remec in Ajda Križman (PK Miki Domžale) v oriental show duo člani, Mariša Kern in Maša Trček (PD BPS Radovljica) v oriental show duo mladinci, Plesni klub Lukec Krško (Girls in love) v oriental show formacija člani, PK Nova Gorica (Explosive tango) v oriental show mala skupina člani, PK Miki Domžale (Cowboys) v oriental show mala skupina mladinci, Nadija Kahrimanović (PK Miki Domžale) v oriental show solo otroci, Aneja in Nastja Črnigoj (PK Nova Gorica) v orientalskih plesih duo člani, PK Nova Gorica (Aindi Hulm) v orientalskih plesih mala skupina člani, PD BPS Radovljica (Alf Layla Wa Layla) v isti zvrsti, vendar med člani 2, med mladinci Sawah iz istega kluba, med orientalskimi plesi mala skupina otroci pa je naslov šel v roke PK Miki Domžale (Amani). Med otroci je v orientalskih plesih zmagala Anastazija Baloh (PD BPS Radovljica), med mladinci show dance solo pa je državni prvak postal Tian Čehič (PK Bolero Ljubljana).


PR DP 2014

Foto utrinki na tejle povezavi:
https://www.dropbox.com/sh/hcdnd0hed8y5c49/AACxQ9938eR9XcmSzcsJysU5a