Na SP v stepu bronasta medalja članske dvojice

Erdgas areno v Riesi (Nemčija) so od 4. do 8. decembra napolnili plesalci stepa iz 16 držav. Zbrali so se na Svetovnem prvenstvu v stepu za leto 2012, kjer je Slovenijo zastopala 50-članska reprezentanca.

Zadnji tekmovalni dan sta nas z osvojeno bronasto medaljo (tretjo zapored) razveselila Sebastijan in Luka Vodlan (PK Lukec) med dvojicami. Hkrati sta bila skupaj s svojimi klubskimi kolegi še v dveh finalih. Skupaj s Tejo Volčanjk so si med trii s koreografijo Hey ya priplesali 4. mesto, mala skupina N'taka pa je tekmovanje zaključila na odličnem 5. mestu.

Tudi med mladinci so bili najuspešnejši plesalci PK Lukec. Med solisti se je v finale uvrstil Amadej Jankovič, ki je bil na koncu uvrščen na 6. mesto. Skupaj z Brino Lukež pa sta med mladinskimi dvojicami zasedla 7. mesto v finalu. V finale pa se je uvrstila tudi mladinska formacija Angry birds (D Kazina), ki je tekmovanje prav tako zaključila na 7. mestu.

Finale sta za las zgrešila solist Luka Vodlan (PK Lukec) z osvojenim 8. mestom in članski trio Concerto (D Kazina), plesalke so si priplesale 7. mesto, medtem ko so bile Three of us (PK Bolero LJ) 13. Enako uvrstitev je med mladinkami solistkami osvojila Ajda Krivec (PK Miki Domžale), medtem ko se je Maja Osojnik (D Kazina) uvrstila na 15. mesto in Sara Jurkas Omerzo (PK Lukec) na 17. mesto. 10. mesto si je priplesala mladinska dvojica Arnika Matko Juvančič in Ema Luna Karara (D Kazina), članska dvojica Nuša Kancilja in Sara Živkovič (PK Bolero LJ) pa je bila 16. Navijali smo tudi za člansko formacijo Lord of time (PK Bolero LJ), ki je tekmovanje zaključila  na 12. mestu, člansko malo skupino Long legs & Co. (PK Bolero LJ), ki se je uvrstila na 14. mesto, in nastop mladinske male skupine Living room (PK Forma), ki je na SP nastopila prvič in se uvrstila na 16. mesto.

Zaradi velikega osipa tekmovalk iz prvega v drugi krog, so imele solistke članice zelo nehvaležno delo. Tekmovanje so zaključile na 19. mestu Maruška Avbelj (D Kazina), na 24. mestu Sara Živkovič (PK Bolero LJ) in na 28. mestu Klara Kancilja (PK Bolero LJ). Kandidatko smo imeli tudi med deklicami, kjer je Lena Škoda (PK Lukec) osvojila 19. mesto.