Na SP v Ljubljani slovenska himna zadonela kar 32-krat

Pod kupolo Gospodarskega razstavišča je včeraj, 2. 10. 2011, že 32. v 4 dneh zadonela slovenska himna. Toliko zlatih medalj so namreč na Svetovnem prvenstvu v street dance showu in svetovnem pokalu v hip hopu, electric boogieju in break danceu zbrali slovenski reprezentanti. Na GR so se od 29. 9. do 2. 10. 2011 družili plesalci iz 11 držav – Finske, Rusije, Slovaške, Češke, Srbije, Hrvaške, Belgije, Bolgarije, Italije, Poljske in Slovenije. Zbralo se jih je nekaj manj kot 1500. Slovenski plesalci so prikazali število vrhunskih nastopov in bili nagrajeni s 4 naslovi svetovnih prvakov, in sicer solistka Urška Rubin (Klub plesna Dimenzija), solist Žiga Sotlar (Društvo Kazina), duo Jernej Tratnik in Miha Poznič (PK Zapleši si) in mala skupina girlSay (Društvo Kazina) , 4 naslovi mladinskih svetovnih prvakov in 3 naslovi pionirskih svetovnih prvakov. Okitili pa so se še s 13 srebrnimi in 6 bronastimi medaljami. Zelo uspešni so bili tudi na svetovnem pokalu, kjer so zbrali 21 zlatih, 20 srebrnih in 15 bronastih medalj.

Vse rezultate si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke!