Miha in Nadiya za las ob zlato medaljo na SP

Samo teden dni po zmagi na domačem prvenstvu, sta Miha Vodičar in Nadiya Bychkova na svetovnem prvenstvu v kombinaciji vseh 10 plesov na Dunaju med 38 pari iz 38 držav že drugič zapored osvojila naslov svetovnih viceprvakov. Ne samo navdušeni in razgreti slovenski navijači, tudi večina dvorane je s svojim odzivom na enkratni nastop dala vedeti, da bi si tokrat zaslužila zlato medaljo. Z dosedanjim trikratnim svetovnim prvakom, danskim parom Bitsch-Williamson, sta si razdelila po 5 prvih, širi druga in eno tretje mesto, tako da je o prvaku odločilo šele zadnje pravilo v skating sistemu izračuna rezultatov. Po 40 plesih po 1 minuto in 45 sekund,  kolikor jih je bilo potrebno preplesati do zadnjega jiva, sta bila še vedno polna energije, ki je Dancema pošla že dolgo pred tem. Žal sodniki tega niso znali, ali niso želeli videti, tako da sta se Miha in Nadiya morala zadovoljiti z moralno zmago.
V imenu vseh slovenskih privržencev plesa, ki nas je tokratni nastop Miha in Nadiye navdal z veseljem in ponosom, kakor tudi v imenu PZS, zares iskrene čestitke.

Drago Šulek,
predsednik PZS