Medalja tudi na SP v stepu

Na odru Erdgas Arene v Riesi se je včeraj, v soboto, 3. 12. 2011 zaključilo Svetovno prvenstvo v stepu. Finale prvenstva je pripadlo članom. Slovenski plesalci stepa so se na stopničke povzpeli le enkrat, nanizali pa so veliko finalnih uvrstitev in odličnih nastopov.

Bronasto medaljo sta si priplesala brata Sebastijan in Luka Vodlan (PK Lukec) med dvojicami, na 5. mestu pa sta se jima pridružili Ana Osojnik in Maruška Avbelj (Društvo Kazina). Ana Osojnik je 5. mesto osvojila tudi med solistkami. Med formacijami smo pesti stiskali za formacijo Inside human brains (Društvo Kazina), ki se je morala na koncu zadovoljiti s 4. mestom. Solist Luka Vodlan je bil 9., trio So emotional (PK Bolero LJ) 13., mala skupina Sway (PK Bolero LJ) pa si je priplesala 10. mesto. Ostale uvrstitve članov so: 20. mesto solistke Klare Kancilja (PK Bolero LJ) in 22. mesto Sare Živković (PK Bolero LJ),  21. mesto dvojice Nuša Kancilja in Sara Živković (PK Bolero LJ), 14. mesto male skupine Grease (PK Lukec), 16. mesto male skupine Hip chin hot (PK Bolero LJ) in prav tako 16. mesto formacije My harem (PK Bolero LJ).

Med mladinci je bila najuspešnejša formacija Egipt (Društvo Kazina) z osvojitvijo 5. mesta. Med solisti smo imeli le enega predstavnika – Amadeja Jankoviča (PK Lukec), ki je zasedel 8. mesto, najuspešnejša solistka pa je bila Sara Jurkas Omerzo (PK Lukec), ki je bila 12., medtem ko sta bili Tara Todič Curk (Društvo Kazina) 18. in Nuša Kancilja (PK Bolero LJ) 23. Trio Golf (Društvo Kazina) si je priplesal 11. mesto, trio Swing me (PK Bolero LJ) pa 19. mesto. Na 18. mesto se je uvrstila mala skupina Smooth criminal (PK Bolero LJ).  Nastopile so tudi tri dvojice. Pia Jovanovič in Ela Poljšak (PK Bolero LJ) sta bili 26., Ema Luna Karara in Tina Dernovšek (Društvo Kazina) 27. ter Lučka Koprivc in Katarina Kogej (PK Bolero LJ) 28.

Pri pionirjih je barve Slovenije zastopala le solistka Lara Rajačič (PK Bolero LJ), ki je v svojem debiju osvojila 19. mesto.