Maturantska ulična četvorka 2016

Plesna zveza Slovenije kot neprofitna organizacija združuje društva, klube in zunanje pogodbene partnerje v različnih projektih, med drugim tudi v četvorki na ulici – European Quadrille Dance Festival že od leta 2005. Temeljno sporočilo projekta plesanja ulične četvorke je že od ustanovitve dalje promocija plesne dejavnosti. Vsi naši pogodbeni partnerji sodelujejo v projektu brezplačno in zagotavljajo brezplačno udeležbo vsem dijakom in ostalim udeležencem projekta.

V želji, da bi omogočili enakovredne možnosti in brezplačno sodelovanje v četvorki na ulici vsem dijakom, je PZS sicer oddala kandidaturo na Turizem Ljubljana in prijavo na Upravno enoto Ljubljana za organizacijo ulične četvorke tudi v Ljubljani, vendar kandidatura ni bila sprejeta.

Poudarjamo, da maturantje, PZS in tudi pogodbeni partnerji PZS ne bodo pokrivali stroškov udeležbe na prireditvi imenovani Maturantska parada v Ljubljani, ki poteka v organizaciji UrškePro. Še enkrat poudarjamo, da je prireditev EQDF pod okriljem PZS za vse sodelujoče v vseh mestih po Sloveniji brezplačna.
 
Plesoče bo po radijskem signalu Radia Slovenija International tako v Sloveniji kot v tujini, pozdravil v materinem jeziku priznani voditelj. V živo se bodo iz prizorišč javili organizatorji in maturanti iz Slovaške, Srbije, Madžarske, Makedonije, Maribora, Novega mesta, Murske Sobote in Portoroža.
 
Veseli nas, da se bo v petek, 20. maja v projektu Plesne zveze Slovenije zaplesalo v Sloveniji v sledečih mestih:
Maribor, združena obala (Koper, Izola, Piran) v Portorožu na plaži, Sežana, Ptuj, Novo mesto na dveh lokacijah, Murska Sobota, Ajdovščina, Lendava, Ljutomer, Trbovlje,  Sl. Konjice,  Sevnica, Črnomelj, Šentjernej, Kočevje, Tolmin, Litija in Mirna.
 
Slovenski organizatorji EQDF v sklopu PZS so:
- PŠ Bolero –  kontakt Janja Pušl – 040 473 473,
- PS Novo Mesto – kontakt Robi Grmek – 041 348 667,
- PŠ Rebula – kontakt Andrej Rebula – 041 536 707,
- PC Dolenske – kontakt Gregor Vovk – 031 633 544,
- PŠ Devžej – kontakt Ambrož Pušnik – 041 389 199,
- PC Zasavja – kontakt Albin Šeško – 041 512 558,
- PŠ Pingi – kontakt Rudi Kocbek – 041 637 006,
- PŠ Salsero – kontakt Luka Romih – 040 821 966,
- PŠ Samba – kontakt Donald Keranovič – 041 513 655.

V tujini bodo pod okriljem PZS v projektu EQDF plesali v naslednjih mestih:
- Slovaška 6 mest - Žilina, Košice, Myjava, Jacovce, Vranov nad Toplou, Levice
- Srbija 18 mest - Niš, Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Kraljevo, Jagodina, Zaječar, Trstenik, Bela Crkva, Čoka, Nova Varoš, Mali Zvornik, Gornji Milanovac, Pozega, Paracin, Priboj, Čajetina in Ćuprija.
- Madžarska 1 mesto - Szombathely.
Makedonija 7 mest - Skopje, Ohrid, Strumica, Struga, Gevgelija, Negotino in Valandovo.
- *Hrvaška 8 mest - Osijek, Đakovo, Našice, Valpovo, Beli Manastir, Donji Miholjac, Vukovar in Varaždin  -  vendar so plesali pod PZS že 17.5.*, ko so imeli zadnji šolski dan za maturante.
 
Skupno bo pod okriljem Plesne zveze Slovenije plesalo okoli 30.000 plesalcev na 60. lokacijah v 6. državah.
 

Rudi Kocbek, glavni koordinator projekta EQDF za Slovenijo in Evropo