MATURANTSKA ČETVORKA BREZ ALKOHOLA 2015

22. maj 2015 – slovenski dan plesa. Moto letošnje najbolj množične prireditve Maturantska četvorka, ki je potekala na zadnji šolski dan slovenskih maturantov v petek, 22. maja točno ob 12. uri, je jasen in odločen NE alkoholu in prepovedanim drogam.

Plesoče je po radijskem signalu Radia Slovenija International tako v Sloveniji kot v tujini, pozdravil v maternem jeziku priznani voditelj. V živo so se s prizorišč javili plesoči na Slovaškem, v Srbiji, na Madžarskem, iz Maribora, Nove Gorice, Novega mesta in Murske Sobote.

NAJMANJ 20 TISOČ PLESALCEV NA SLAVNOSTNI MATURANTSKI ČETVORKI
Po do sedaj zbranih podatkih jih je plesalo več kot 20 tisoč.  Najbolj  množična udeležba v Sloveniji je bila v Mariboru, kjer jih je plesalo več kot 2000 iz 18 srednjih šol in 12 osnovnih šol. Plesali so tudi v Kranju, Novi Gorici, Kopru, Novem mestu 2 x, Murski Soboti, Lendavi, Velenju, Trbovljah, Litiji, Sežani, Črnomlju, Kočevju, Sevnici, Slovenskih Konjicah, Slovenski Bistrici, Tolminu, Šentjerneju, Ljutomeru in v Ajdovščini. V tujini je bilo projekt EQDF2015 vključenih več kot 25 mest (Slovaška, Madžarska, Hrvaška, Srbija, Češka Republika in Bolgarija). Slabo vreme v večini mest je botrovalo temu, da Gunnessov rekord v sinhronem plesanju iz leta 2011, ki je v lasti Plesne zveze Slovenije žal ni bil presežen.

 
Rudolf Kocbek – koordinator četvorke za Europo
Tel 01 430 22 84 
gsm 041 637 006