Gibraltar – Evropsko prvenstvo v show danceu

1.-4. 10. 2015 – V Gibraltarju je pretekli teden potekalo evropsko prvenstvo v show danceu, kjer so slovenski plesalci ponovno navduševali. Slovenska reprezentanca, ki je štela 40 članov, je domov prinesla kar 11 medalj.

Evropska prvaka med solistkami in solisti sta postala Patricija Crnkovič (D Kazina) in  Jan Ravnik (PK Bolero Lj). Njun uspeh sta z drugima mestoma dopolnila Staša Tušar (PK Urška Lj) in Luka Ostrež (D Kazina). V članski konkurenci se je medaljistom z 2. mestom pridružila še mala skupina Injury (PK Bolero Lj).

Evropsko prvenstvo so uspešno zaključili tudi mladinci, saj je med solistkami mladinkami Neja Horvat (PK Urška Lj) postala vice prvakinja, njen uspeh pa je med solisti mladinci ponovil Kany Michel Obenga (PK Urška Lj). V konkurenci dvojic sta Neja in Kany združila moči in skupaj prav tako osvojila 2. mesto. Mladinska mala skupina Lace (PK Bolero Lj) je osvojila 3. mesto. Naslova evropskih prvakov pa se je razveselila formacija Mikado (PK Bolero Lj). Finale so si priplesali še Luka Wernig (PK Bolero Lj) – solo mladinci in Elastic heart (ŠPD Pro dance studio) – mala skupina mladinci.

Med najmlajšimi sta si v konkurenci otroških dvojic naslov evropskih prvakinj priplesali Hana Nartnik in Karin Ramovš (PK Bolero Lj).

Vse rezultate naših plesalcev lahko najdete tukaj.

Čestitke vsem udeleženim!