EP v Ostravi – slovenski plesalci uspešno otvorili sezono mednarodnih tekmovanj


8.-11. 6. 2016
– Evropskega prvenstva v hip hopu, electric boogieju in break danceu se je udeležila številčna slovenska reprezentanca, ki je štela več kot 450 plesalcev.

 

V luči bližajočega se državnega prvenstva je bilo za mnoge tekmovalce to prvenstvo generalka pred domačim vrhuncem plesne sezone. Plesalci so uspešno zastopali barve Slovenije in si priplesali kar nekaj lepih, če ne celo izvrstnih uvrstitev.

 

V članski kategoriji je svoj primat med hip hop formacijami potrdila formacija SoFLY (ŠKDPS Novo mesto) v koreografiji Žige Sotlarja, ki že 3 leto zapored ne da iz rok naslova evropskih prvakov. Lanski naslov evropskih prvakov je obranila tudi članska break dance skupina Generic crew (KUD Superstar). Naslov evropskih podprvakov je v tej disciplini osvojila skupina The Chosen Ones (PK Zeko). Aleš Ivanuša (PK Zeko) pa je lanskoletnemu naslovu svetovnega prvaka zdaj dodal še naslov evropskega prvaka med break dance solisti člani. V isti disciplini je bil več kot uspešen tudi njegov klubski kolega David Cimerman (PK Zeko), ki je osvojil naslov evropskega podprvaka. V članski konkurenci so se na stopničke zavihteli še naslednji tekmovalci: Nejc Osovnikar (ŠD Ilužn) – osvojil naslov evropskega podprvaka med electric boogie solisti, Dejan Djurović in Andraž Mrak (PK Miki) – osvojila naslov evropskih podprvakov med electric boogie dvojicami ter Maja Gradišar in Miha Tavčar (ŠKDPS Novo mesto) – osvojila 3. mesto med hip hop dvojicami. Tik pod stopničkami so na 4. mestu pristali: Marko Sivka (ŠKDK Plesni val Celje) – hip hop solo člani, Jona Slaček in Jaka Rajšter (PŠD Artifkes) – hip hop duo člani in Nejc Osovnikar (ŠD Ilužn) – hip hop battle člani.

 

Slovenski plesalci so uspešno tekmovali tudi v mladinskih in otroških kategorijah. Ana Zajc (PŠD Artifeks) si je med mladinskimi hip hop solistkami priplesala odlično 3. mesto. Še stopničko višje pa se je zavihtela skupaj z Urbanom Maroltom (PŠD Artifeks), ko sta med hip hop dvojicami osvojila naslov mladinskih evropskih podprvakov. Nika Cehnar in Hana Firer (ŠKDK Plesni val Celje) sta v isti disciplini osvojili 4. mesto. Uspešne so bile tudi mladinske in otroške hip hop male skupine, in sicer je naslov evropskih prvakov osvojila mladinska hip hop mala skupina Fierce (ŠKDK Plesni val Celje), 3. mesto pa je pripadlo skupini Pointless (ŠKDPS Novo mesto). 3. mesto je osvojila tudi otroška hip hop mala skupina Boyz (ŠKDPS Novo mesto). V disciplini mladinskih hip hop formacij je novi evropski prvak postala formacija Bombay (ŠKDPS Novo mesto), mesto tik za stopničkami pa je pripadlo formaciji Warriors (PK Bolero Ljubljana). Mladinski breakerji so osvojili dva naslova evropskih prvakov. Pri solistih je zmagal Filip Kovačič (PK Zeko), pri break dance teamih pa 007 crew (ŠKD Bast, KUD Superstar, PK Zapleši z Urško in PK Tržič). Evropski podprvaki so postali The chosen ones jr. (PK Zeko), 3. mesto pa so osvojili Fanatik Breakers (ŠKDPS Tina).

 

Slovenski plesalci so naše barve uspešno zastopali tudi v kategoriji člani 2, kjer so osvojili dve 2. mesti: Best of the rest (ŠKDPS Novo mesto) – hip hop mala skupina člani 2 in O.M.G. (ŠKDPS Novo mesto) – hip hop formacija člani 2. Prvo mesto je osvojila še produkcija PK Bolero Ljubljana z naslovom Dancers Life.

 

Vsi rezultati s tekmovanja so objavljeni tukaj.

 

Iskrene čestitke celotni slovenski ekipi!