EP v modernu in jazzu ter svetovni pokal v show danceu - Biella 2013

Biella, Italija – 24. do 26. maj 2013 – Rezultati slovenske reprezentance z Evropskega prvenstva v modernu in jazzu ter svetovnega pokala v show danceu so navdušujoči. Reprezentanti so zbrali 9 naslovov evropskih prvakov, 3 zlate medalje, 7 2. mest in 4 uvrstitve na 3. mesto, skupaj torej 23 odličij, poleg tega pa še veliko število uvrstitev v finale, in sicer v konkurenci več kot 1000 tekmovalcev iz 12 držav.

Nova evropska prvakinja v jazzu je solistka Patricija Crnkovič (Društvo Kazina), ki si je priplesala še naslov evropske podprvakinje v modernu, zmagala pa je tudi pokalno tekmo v show danceu. Naslov prvakov pa sta si priplesali tudi članska modern mala skupina Sail (Društvo Kazina) in članska modern formacija Conception (Društvo Kazina). Pri jazz solistkah je Slovenija zasedla tudi preostali dve stopnički, in sicer je naslov podprvakinje pripadel plesalki Maši Marinšek (Društvo Kazina), 3. mesto pa njeni klubski kolegici Barbari Krašovec. Show par Tina Turk in Matej Voušek (Društvo Kazina) pa si je na poklani tekmi priplesal 2. mesto.

Za odlične rezultate so poskrbeli tudi mladinci. Solistka Staša Tušar (PK Urška LJ) je nova mladinska evropska prvakinja v jazzu, Arnika Matko Juvančič (Društvo Kazina) pa mladinska evropska prvakinja v modernu. Arnika se je s soplesalko Sabino Pajmon na najvišjo stopničko povzpela tudi med modern dvojicami. Naslovi mladinskih prvakov pa so šli v Slovenijo tudi z modern malo skupino Perpetuum mobile in modern formacijo La linea (oboje Društvo Kazina). Uvrstitev na 2. mesto so si priplesali: jazz dvojica Taja Valjavec in Katja Turk (Društvo Kazina), jazz mala skupina Hauskeepers (PD BPS Radovljica), modern solistka Staša Tušar (PK Urška LJ), show dvojica Maja Pogačar in Valentina Zornik (PD BPS Radovljica) ter show mala skupina Shadows (PD BPS Radovljica). Medtem ko so se 3. mesta razveselile jazz mala skupina Japonke (PK Urška LJ), jazz formacija Diamonds (PK Urška LJ) ter modern solistka Sabina Pajmon (Društvo Kazina).

Uspešno so tekmovali tudi naši najmlajši člani – otroci, še posebej pa  Neja Horvat (PK Urška LJ), ki si je zmago priplesala tako med jazz solistkami kot tudi v show danceu.

Ostale rezultate slovenskih plesalcev si lahko ogledate pod Rezultati.

Vsem članom reprezentance, njihovim trenerjem in koreografom pa iskreno čestitamo!