Državno prvenstvo v standardnih plesih so gostile Zreče

V soboto, 31.01.2015 so se najboljših slovenski plesni pari potegovali za naslov državnega prvaka v standardnih plesih. Predtekmovalni del se je pričel s predstavitvijo mladih plesnih navdušencev, ki svojo plesno pot v okviru pilotnega projekta šele začenjajo.  Že ob 16 uri pa je dvorana spodbujala svoje favorite za preboj v polfinalni in finalni krog.

Večerni del se je v športni dvorani Zreče pričel z mimohodom plesnih parov, uradno odtvoritev sta z nagovorom odtvorila podžupan občine Zreče, Robert Čehovin in predsednik sekcije, Herman Tomažič.

Naslov državnih prvakov v kategoriji članov sta ubranila plesni par Miha Vodičar in Nadiya Bychkova (PK Pingi Mb), v kategoriji starejših mladincev pa plesni par Jure Bergant in Ana Mesec (PK Urška Lj). Ostale tri naslove državnih prvakov so si priplesali plesni pari iz DPC Samba Maribor. Uroš Lazić in Maruša Pinter sta postala prvaka v kategoriji mladincev, Brin Hlade in Tosia Robar Žerak v kategoriji mlajših mladincev in Vid Šteinfelser in Brina Paulina Dežman.

Seniorski plesni par Robert in Simona Preininger (PK Podčetrtek) in profesionali plesni par Miša Cigoj in Nika Bagon (PK Urška Ajdovščina) so s svojimi nastopi navdušili plesno publiko.

Uradne rezultate in uvrstitve vseh plesnih parov si lahko ogledate na spletnih straneh Plesne zveze Slovenije, na povezavi: http://rezultati-plesna-zveza.strokahosting.net/ 

Slike so na voljo na www.fotomesec.com .

Plesna zveza Slovenije