Državno prvenstvo v standardnih plesih 2016

23.1.2016 je v Športni hiši Radlje ob Dravi potekalo letošnje državno prvenstvo v standardnih plesih. Prvenstva se je udeležilo 45 plesnih parov iz 14 plesnih klubov, članic Slovenske Plesne zveze.

V kategoriji mlajših pionirjev sta si naslov državnih prvakov v standardnih plesih za leto 2016 priplesala Tim Stajan in Tanisa Potočnik-Martić iz Društva Plesni center Samba, v kategoriji pionirjev pa Glib Parshakov ter Kiara-Rosa Švarc iz Plesnega kluba Urška. Med mlajšimi mladinci sta slavila Žan Ravnikar in Veronika Kajin, prav tako iz Plesnega kluba Urška. Najboljša v kategoriji mladincev sta bila Jan Hafner in Pina Eržen, ŠRKD Diamant. Iz Plesnega kluba Pingi Maribor prihajata zmagovalca med starejšimi mladinci – Ivan Jarnec in Ana Ekart ter člani – Tine Kranjc in Saša Ul. V kategoriji Seniorji 2 sta sodnike najbolj prepričala Robert in Simona Preininger iz Plesnega kluba Podčetrtek. V kategoriji profesionalnih plesalcev se je predstavil le en par, Miša Cigoj in Nika Bagon iz Plesnega kluba Urška Ajdovščina, prav tako med profesionalnimi plesalci seniorji, kjer sta se predstavila Vitam in Barbara Kodelja iz Plesnega kluba Pingi Maribor.

Ostale uvrstitve si lahko ogledate na tej povezavi.