Del prvenstva uspešno končali

Z zmago velike članske hip hop formacije ŠKD Plesnega studia Novo mesto (SoFly) in osvojenim naslovom državnih prvakov ter podelitvijo medalj najboljšim plesalcem v hip hopu se je v Novi Gorici končal drugi dan letošnjega skupnega državnega prvenstva vseh tekmovalnih sekcij Plesne zveze Slovenije. S tekmami bodo nadaljevali v torek, 24. junija, ko bodo na vrsti orientalski plesi, show dance in produkcije, na plesni pod pa se bodo podali tudi športni pari standardnih in latinskoameriških plesov, saj bo ta dan v znamenju državnega prvenstva v kombinaciji desetih plesov.

Z današnjim dnem se je končal del državnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih, in sicer v hip hopu. Množica obiskovalcev (po oceni organizatorjev si je danes tekme ogledalo blizu tisoč ljudi) je z največjim aplavzom nagradila zmagovalce med članskimi formacijami, torej Novomeščane, nič manj bučen aplavz pa ni požela niti drugouvrščena formacija KD Bast (Misli mislijo misli). Tretja je bila formacija PD BPS Radovljica (Team 24). Med članskimi malimi skupinami je naslov državnih prvakov šel v PD BPS Radovljica (Coastrepresent), drugi so bili iz ŠKD Plesnega studia Novo Mesto (SoFly), tretji pa iz ŠKDK Plesnega vala Celje (The hats). V članskih dvojicah sta zmagala Vitjan Črešnar-Štraus in Eva Cimerlajt (PK Pingi International), drugi sta bili Nika Bolčič in Monika Veselčič (PD BPS Radovljica), tretji pa Maja Padjen in Lara Turšič (ŠKPD Maestro).

V mladinski kategoriji je med malimi skupinami slavil PK Bolero Ljubljana (Girls generation), drugi je bil ŠKD Artifeks (La familia), tretji pa PD BPS Radovljica (Bandana crew). Med mladinskimi solisti je zmagal Matej Ferlič (PK Urška Ljubljana), drugi je bil Jaka Rajšter (ŠKD Artifeks), tretji pa Matej Hernavs (ŠKDK Plesni val Celje). Med solo mladinkami je naslov državne prvakinje osvojila Maša Štucin (ŠKD Plesni studio Špela), druga je bila Laura Višnar (ŠKD Plesni studio Špela), tretja pa je bila Nina-Tia Šutanovac (PK Bolero Ljubljana).

Med otroškimi dvojicami sta zmagali Danaja Ažman in Kaja Simrajh (PK Bolero LJ), podprvaka sta postala Maša Špela Jarc in Urban Marolt (ŠKD Artifeks), tretja pa sta bila Lia Lačen in Maj Lavrič (PK Bolero Ljubljana). Med otroškimi formacijami so bili prvi iz PK Bolera Ljubljana (So good to be bad), drugo mesto je osvojila formacija ŠKD Plesnega studia Novo Mesto (Let's go kids), tretje pa ŠKD Plesni studio Špela (The kids).