Danes na vrsti tudi step

Še trije dnevi letošnjega državnega plesnega prvenstva ločijo plesalce od konca osemdnevnega plesnega dogajanja v Novi Gorici. Razumljivo je, da na tako velik organizacijski zalogaj različni gledajo povsem različno, a dejstvo je, da različnost bogati in da imajo obiskovalci, pa tudi plesalci, trenerji, sodniki ter starši tekmovalcev, priložnost v teh dneh spoznati pisano paleto plesnih zvrsti, ki delujejo pod okriljem Plesne zveze Slovenije. Slednja bo črto potegnila po koncu prvenstva, danes (27. junija) pa se bodo za naslove najboljših v državi potegovali posamezniki in formacije v jazzu ter v break danceu, po plesnem podu pa bo odzvanjal tudi step.

Včerajšnji dan se je sklenil z razglasitvami najboljših v posameznih kategorijah break dancea in jazza, svoj del prvenstva pa so končali plesalci disko plesov.
Mladinski državni prvak v break danceu je postal Tilen Grašič (PK Jasmin), drugo mesto je zasedel Mark Redelonghi (ŠKPK V.I.P.), tretji pa je bil Filip Kovačič (PK Zeko). Med mladinskimi break dance teami je naslov najboljših v državi šel Funky rockerz iz PK Jasmin, drugi so bili Go-breakers jr. ŠKPK V.I.P., tretji pa Generic crew jr. KUD Superstar.

V disko plesih sta med članskimi dvojicami zmagali sestri Siria in India Karlatec (PK Urška Ljubljana), podprvakinji sta postali Tamara Tavčar in Vita Vlašič (PK Urška Ljubljana), tretji sta bili Eva in Špela Vidmar (ŠKD Maestro). Med mladinskimi dvojicami sta slavila Luka Kotnik in Nika Leskovar (PK Urška Ljubljana), drugo mesto sta zasedla Alma Gril in Vanesa Oštir-Jarič (PK Tinča Kranj), tretje pa Ema Turnšek in Pia Vrbovšek-Plahutar (PK Urška Ljubljana). Zmagovalki med otroškimi dvojicami sta Anja Leskovar in Anja Tori (PK Urška Ljubljana), podprvakinji sta postali Tia Brance in Neja Turnšek (PK Urška Ljubljana), tretje mesto pa sta osvojili Vita Peserl in Nika Podkoritnik (ŠKDK Plesni val Celje). Med članskimi malimi skupinami je zlato šlo PK Urška Ljubljana (Dive), srebro klubu Plesna dimenzija (Disco fever), bron pa Plesnemu klubu M (Disco girls). Tudi med mladinskimi malimi skupinami je zmagal PK Urška Ljubljana (Power), drugo mesto so zasedli plesalci PK Zeko (Dd stars), tretje pa PK Urška Ljubljana (Energy). PK Urška pa je slavil tudi med otroškimi malimi skupinami, zmagale so namreč Ultra super cvetke. Drugi so bili Disco gumbki iz ŠKDK Plesni val Celje, bron pa so domov odnesli Disco kids 2 iz PK Zeko. Med članicami si je naslov najboljše v državi priplesala Tjaša Gazdag (PK Zeko), podprvakinja je postala Tamara Tavčar, tretje mesto pa je osvojila Siria Karlatec (obe PK Urška Ljubljana).

Plesalci so se pomerili tudi v electric boogiju. Med članskimi dvojicami sta zmagala Andraž Mrak in Dejan Djurovič (PK Miki Domžale), med mladinskimi dvojicami pa je naslov šel v roke Niku Komacu in Žigi Colariču (PK Miki Domžale). Med člani je bil prvi Samo Kos-Polutak (PK Jasmin), drugi je bil Dejan Djurovič (PK Miki Domžale), tretji Martin Marc (PK Jasmin), med mladinci solo je zmagal Aljaž Rodič (KUD Superstar), drugi je bil Ian Lampič (PD Libero), tretji pa Žiga Colarič (PK Miki Domžale). Naslov državnega prvaka med otroci je šel Niku Komacu (PK Miki Domžale).

Včeraj so se odvile tudi prve tekme v jazzu. Med članskimi dvojicami sta zmagali Tina in Katja Turk (Kazina Ljubljana), med članskimi formacijami je naslov šel v PK Miki Domžale (Bang bang), med malimi skupinami pa so slavile plesalke PK Urška Ljubljana (Blow). V kategoriji jazz solo je državna prvakinja v članski kategoriji postala Patricija Crnkovič (Kazina Ljubljana), naslov podprvakinje je osvojila Ingrid Tušar (PK Urška Ljubljana), bronasto medaljo pa je osvojila Nina Dremelj (PK Wolfy Ljubljana).