Danes na vrsti break, electric, disko in jazz

Nova Gorica, 26. junija

Skupno državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije v Novi Gorici se je včeraj (25. junija) prevesilo v drugo polovico. Do nedelje, ko bodo spustili zastave in sklenili to zgodovinsko dogajanje ob 60. obletnici PZS, kjer se za lovorike najboljših v državi bori več kot 3000 plesalcev treh tekmovalnih sekcij – modernih tekmovalnih plesov, za standardne in latinskoameriške plese ter za rokenrol – ostajajo še tekme MTP.

Potem ko smo dobili nove državne prvake v kombinaciji 10 plesov, so včeraj sklenili tudi DP v rokenrolu. Danes, 26. junija, bodo športno dvorano OŠ Milojke Štrukelj zasedli plesalci – tekmovalci break danca, disko plesov, electric boogija in jazza.

Državni prvenstvi dveh sekcij sta torej končani. V kombinaciji 10 plesov sta zmagala Miha Vodičar in Nadiya Bychkova (PK Pingi), med starejšimi mladinci Jure Bergant in Ana Mesec (PK Urška Ljubljana), med mlajšimi mladinci je naslov državnih prvakov šel v roke Jana Hafnerja in Pine Eržen (PK Urška Ljubljana), med mladinci pa sta naslov najboljših v državi osvojila Ivan Jarnec in Ana Ekart (PK Pingi). Med pionirji sta slavila Maro Vranaričić in Sara Fruhauf (Koroški plesni klub Devžej Slovenj Gradec), najboljša med mlajšimi pionirji za leto 2014 pa sta Enej Eržen in Tara Por (PK Plesna zvezda). Na plesnem podu smo lahko občudovali tudi profesionalni plesni par Mišo Cigoja in Niko Bagon (PK Urška Ajdovščina).

Dobili smo tudi nove državne prvake v rokenrolu. Med člani A sta to postala Franci Pevc in Tina Rabič (ŠPK AK-RO), med člani B Jaka Južnič in Maja Narobe (Plesni klub M), med člani C Sergej Oštir in Ana Gruden (Plesni klub M). Najboljša mladinska rokenrol formacija prihaja iz PK Briljantina (Briljantina teens), dekliška formacija (girl Formation Main) pa iz Plesnega kluba M (M-sisters). V kategoriji rokenrol mini sta zmagala Vid Fistrovič in Mija Zupan (PK Briljantina), med mlajšimi mladinci Tim Marekovič in Loti Marinko (PK Briljantina), med starejšimi mladinci pa je naslov državnih prvakov šel v roke Mateja Matečka in Evelin Arh (Plesni klub M).

Včeraj smo dobili tudi nove državne prvake v disko plesih. Med mladinskimi formacijami je najvišjo oceno sodnikov dobila formacija Plesnega kluba Zeko (Disco team), med otroškimi formacijami je zmagala formacija PK Urška Ljubljana (Najbltapridni), med mladinci solo je slavil Luka Kotnik (PK Urška Ljubljana), med mladinkami solo India Karlatec (PK Urška Ljubljana). Druga je bila Nives Miško (PK Zeko), tretja pa Pia Vrbovšek-Plahuta (PK Urška Ljubljana). V otroški kategoriji solo je naslov državne prvakinje osvojila Lana Tivadar (PK Zapleši z Urško), podprvakinja je postala Anja Leskovar (PK Urška Ljubljana), tretja pa je bila Maja Ocvirk (PK Urška Ljubljana). V disku freestyle je med mladinkami nastopila le Nuša Jud (PK Zapleši z Urško).

Končale so se tudi tekme v show dancu. Med članskimi dvojicami sta naslov državnih prvakov osvojila Klara Lainšček in Jan Ravnik (Kazina Ljubljana), med otroškimi dvojicami pa Neli Crnkovič in Brigita Krašovec (Kazina Ljubljana). Najboljša članska formacija za leto 2014 je formacija PK Bolero Ljubljana (Čudež življenja), med člani 2 pa je naslov šel PK Forma (My regular day). Med otroškimi formacijami je zmagala Kazina (Piščančji dan). Prav tako je Kazina Ljubljana slavila med članskimi malimi skupinami (Fly me to the moon) , otroškimi malimi skupinami (Veliki rop), prvo mesto pa je osvojil tudi član Jan Ravnik. Prav tako je nova državna prvakinja postala Neli Crnkovič (Kazina Ljubljana), v kategoriji solo ženske otroci. Med članicami solo je zmago osvojila Staša Tušar (PK Urška Ljubljana), druga je bila Arnika Matko Juvančič , tretja pa Patricija Crnkovič (obe Kazina Ljubljana). Tekmovali so tudi člani 2, in sicer se je med malimi skupinami predstavila skupina PK Bolero Ljubljana (Old rockers).

Fotografije, avtor Miha Koron