Croatian open 201

Večje število slovenskih plesnih parov se je udeležilo mednarodnega IDSF plesnega turnirja v Varaždinu. Na največjem turnirju, ki ga gosti hrvaška, se je letos zavrtelo tudi nekaj plesnih parov iz samega svetovnega vrha latinskoameriških plesov, med katerimi sta bila največja atrakcija zmagovalca Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, trenutna svetovna viceprvaka; drugouvrščena Italiana Andrea De Angelis in Uliana Fomenko, ki sta lani na Croatian opnu osvojila 3. mesto in polfinalista svetovnega prvenstva, Avstrijca Zufar Zaripov in Anna Ludwig-Tchemodourova. Od naših parov sta se nabolje odrezala Damir Halužan in Anna Mashchyts, ki sta v polfinalu osvojila 24 križev in na koncu osvojila dobro 8. mesto. Nekoliko slabše je šlo plesnemu paru Kristijan Burazer in Martina Plohl, ki sta izpadla v četrtini finala s končno uvrstitvijo na 16. mesto. Rodion Khromov in Staša Berkopec ter Tomaž Šter in Katsiaryna Mychkova so si razdelili 27. mesto, Matic Breskvar in Nastja Vodenik pa sta s 6 osvojenimi križci v osmini finala zasedla 39. mesto.

V standardnih plesih nismo imeli toliko predstavnikov. Najboljša od naših sta bila Alen Lesjak in Tara Bohak, ki sta se uvrstla v četrtfinale in zasedla 23. mesto. Najvišja mesta so si razdelili Danci in Rusi, zmagala pa sta Emanuel Valeri in Tania Kehlet.Finale IDSF int. open LA.

1. Zoran Plohl - Tatsiana Lahvinovich (CRO)
2. Andrea De Angelis - Uliana Fomenko (ITA)
3. Zufar Zaripov - Anna Ludwig-Tchemodourova (AUT)
4. Vitaly Panteleev - Daria Glukhova (RUS)
5. Andrey Kiselev - Anastasia Selivanova (RUS)
6. Vincenzo Mariniello - Sara Casini (ITA)
8. Damir Halužan - Anna Mashchyts (SLO)
16. Kristijan Burazer - Martina Plohl (SLO)
27. Rodion Khromov - Staša Berkopec (SLO)
27. Tomaž Šter - Katsiaryna Mychkova (SLO)
39. Matic Breskvar - Nastja Vodenik (SLO)
59. Peter Pipp - Eva Osolnik (SLO)

Finale IDSF int. open ST

1. Emanuel Valeri - Tania Kehlet (DEN)
2. Ivan Novikov - Margarita Klimenko (RUS)
3. Björn Bitsch - Ashli Williamson (DEN)
4. Daniil Ulanov - Irina Gogoladze (RUS)
5. Csaba Laszlo - Anna Mikes (HUN)
6. Rares Cojoc - Katarzyna Kapral (ROM)
23. Alen Lesjak - Tara Bohak (SLO)
37. Tine Kranjc - Saša Ul (SLO)

Veliko slovenskih parov je nastopilo v mlajših konkurencah in osvojili so odlične uspehe. Naj na tem mestu naštejemo samo najboljše slovenske rezultate v posameznih kategorijah: med starejšimi mladinci smo imeli finalista tako v standardnih plesih (Tine Kranjc in Saša Ul 4. mesto) kot tudi v latinskoameriških plesih (Peter Pipp in Eva Osolnik, 6. mesto). Med mladinci so bile stopničke skoraj v celoti zasedene s slovenskimi pari, zmagovalca pa sta bila v standardnih plesih Michele Albigese in Naja Dolenc, v latinskoameriških pa Aljaž Erzin in Maja Košutič. Med mlajšimi mladinci sta bronasto kolajno v standardnih plesih osvojila Nejc Fir in Ana Ekart, v latinskoameriških plesih pa sta zmago slavila Jure Bergant in Ana Mesec. Tudi med pionirji smo imeli na stopničkah slovenske pare, in sicer zmagovalca v standardu Jako Podgorška in Katarino Tuš ter drugouvrščena v latinskoameriških plesih Lovra Jakopca in Gajo Šimič.

BSV