Beograd gostil evropsko prvenstvo in svetovni pokal v show danceu

V Beogradu je od 6. do 9. oktobra potekalo Evropsko prvenstvo v show danceu za male skupine in formacije. Hkrati se je v teatru odvijal tudi svetovni pokal za soliste in dvojice. Ponovno je donela slovenska himna, saj je slovenska reprezentanca spet nanizala celo ogrlico odličnih uvrstitev.

Naslov evropskih prvakov sta si priplesali formacija Kokice (PK Bolero LJ) in mala skupina Birth of evil (PK Urška LJ). Uspešni so bili tudi mladinci, kjer so si naslov mladinskih evropskih prvakov priplesali Ptiči (formacija Društva Kazina), naslov mladinskih podprvakov pa mala skupina V varnem zavetju (Društvo Kazina). V finalu mladinskih formacij sta bili tudi Menjava straže (PK Bolero LJ) in Lunatics (PK Miki Domžale), ki sta se uvrstili na 5. oz. 6. mesto. Enako, tj. 6. mesto so si priplesale Tropske žabe (PK Miki Domžale) med malimi skupinami. Naslov pionirskih evropskih podprvakov si je priplesala mala skupina Bonboniera (PK Miki Domžale), 6. mesto pa formacija Štirje letni časi (PK Urška LJ).

Na tekmovanju za svetovni pokal so blesteli tudi solisti/ke in dvojice. Na 2. mesto se je uvrstila članica Nika Horvat (Društvo Kazina), zmagala sta mladinka Staša Tušar (PK Urška LJ) in mladinec Matic Bizjak (Društvo Kazina). Bron sta osvojila mladinca Arnika Matko Juvančič (Društvo Kazina) in Luka Ostrež (PK Urška LJ). Pionirka Maša Pušnik (PK Urška LJ) je tekmovanje končala na 4. mestu. Mladinska dvojica Staša in Ingrid Tušar (PK Urška LJ) je zasedla 2. mesto, medtem ko sta sta bili Patricija Crnkovič in Arnika Matko Juvančič (Društvo Kazina) 5. Patricija je s solo točko zasedla 6. mesto. Z uvrstitvijo na 6. mesto je slovenski uspeh dopolnila pionirska dvojica Sara Klepac in Zarja Morec (PK Urška LJ).