8 medalj s SP v jazzu in modernu

Plesalci z vsega sveta so se še zadnjič letos zbrali na enem mestu, tokrat na Poljskem v Mikolajkiju, kjer so se pomerili za naslove prvakov v jazzu in modernu.

Pionirske predstavnice so z jazz tekmovanjem zaključile kot prve. Solistka Neža Ribnikar (Društvo Plesalnica studia Bohinj) je zasedla 5. mesto, par Ana Ogrin in Neža Ribnikar (Društvo Plesalnica studia Bohinj) pa 4. mesto.

Okronali so tudi novo mladinsko svetovno prvakinjo v jazzu. Za veselje v slovenskem taboru je v tej disciplini poskrbela Maša Marinšek (PK Urška LJ), ki si je priplesala bron, s 5. mestom pa je uspeh naših reprezentantk dopolnila Barbara Krašovec (Društvo Kazina), Patricia Crnkovič (PK Urška LJ) je bila diskvalificirana.

Jazz solist mladinec Luka Ostrež (PK Urška LJ) je osvojil 4. mesto. Mladinska jazz para pa sta si priplesala 8. mesto - Maruša Odar in Aleša Sodja (Društvo Plesalnica studia Bohinj) oz. 13. mesto - Alenka Krese in Tjaša Mencinger (Društvo Plesalnica studia Bohinj).

Mladinska jazz formacija Jazzille (PK Urška LJ) je poskrbela za prvo medaljo na tem prvenstvu, in sicer si je z osvojenim srebrom priplesala naslov podprvakov.

Slovenski reprezentanti so bili uspešni tudi v modernu. Solistka mladinka Maša Marinšek (PK Urška LJ) je za las zgrešila stopničke in zasedla 4. mesto, njena klubska kolegica Patricija Crnkovič pa je bila 8. Med članicami je za Slovenijo tekmovala le Sara Mlakar (Blejski plesni studio), ki je tekmovanje zaključila na 9. mestu.

Slovenski članski plesalci moderna so se dvakrat posrebrili. Najprej si je 2. mesto priplesal solist Goran Kusić (Društvo Kazina), nato pa še mala skupina Kazina (Društvo Kazina). Z bronom sta uspeh dopolnila Sara Mlakar in Jure Gostinčar (Blejski plesni studio), ki sta tekmovala med članskimi pari.

Članski jazz par v sestaviSara Medja in Nastja Smukavec (Društvo Plesalnica studia Bohinj) se je moral zadovoljiti s 4. mestom, Ondina Kerec in Maja Dremelj (PK Wolfy) pa z 10. mestom. Prav tako je za las brez medalje ostala jazz članska mala skupina Iluzija (PK Urška LJ). Uspešnejša pa je bila mladinska mala skupina Kooza (PK Urška LJ), ki si je priplesala 3. mesto.

Članska jazz formacija Love Symphony (PK Urška LJ) se je zgledovala po mlajših kolegih in si prav tako izborila naslov svetovnih podprvakov, plesalke pa se domov vračajo s srebrnimi medaljami.

Uspešno so nastopale tudi jazz solistke članice. Lanskoletna prvakinja Tadeja Horvat (PK Urška LJ) je letos osvojila 4. mesto, Sara Medja (Društvo Plesalnica studia Bohinj) 7. mesto in Lana Vodnik (Društvo Kazina) 19. mesto.